Hobbyuitrusting: de hprc koffer

In het volgende artikel geef ik u een beetje meer informatie over de hprc koffer en wat dat precies betekent. Waarvoor wordt de koffer gebruikt, hoe is het idee voor de koffer ontstaan, etc.


Wat?

De hprc koffer is een transportkoffer die wordt gemaakt van verhard plastic, ook kunsthars genoemd. De koffer is te verkrijgen in verschillende vormen en maten. Een draagkoffer, in trolley vorm en zelfs als rugzakken et draagkleppen, uitschuifbare handgrepen of een dubbel handvat. Er is voor ieder wat wils. De binnenzijde van een hprc koffer wordt bekleed met een speciaal schuim of een mousse. Dit schuim noemen we plukfoam. Dat plukfoam dient ertoe dat iemand zelf de vorm uit het schuim kan plukken (in de letterlijke betekenis van het woord) en op die manier kan de bekleding geheel naar eigen wens aangepast worden. Let wel op want plukfoam kan slechts éénmaal worden geplukt en kan niet worden hersteld.  De synthetische stof (plukfoam) dient ertoe de inhoud van de koffer extra te beschermen voor het geval de koffer zou vallen. Dat samen met het verharde plastic zorgen ervoor dat de koffers uitermate geschikt zijn voor veilig transport en vooral goed tegen een duw of een stoot kunnen. Hprc koffers worden soms ook lucht- en waterdicht gemaakt. Stel dat er werkmateriaal zoals een elektrische boormachine in de koffer zit en het regent dan is een niet waterdichte koffer uiteraard geen cadeau.


Waarvoor worden hprc koffers nu eigenlijk gebruikt? 

Zoals eerder beschreven dient de binnen bekleding om gevoelige apparatuur te beschermen. Denk hierbij maar aan videocamera's, technisch materiaal of werkmateriaal zoals boormachines. De koffers dienen dan ook om dat materiaal op een snelle, elegante en vooral veilige manier te kunnen verplaatsen.


De levenslange garantie

De hprc koffer is te koop in de betere doe-het-zelf zaken en via het internet. Vele aanbieders bieden u bij de aankoop de belofte van een levenslange garantie aan. Dit doen ze omdat de koffers uit oerdegelijk materiaal gemaakt zijn en dus zijn ze haast niet te beschadigen. Indien u toch een hprc koffer beschadigd zou krijgen dan kunt u het best nagaan of uw aankoop er één was met de levenslange garantie. Hoewel vele verkopers de garantie bieden doen ze er niet allemaal aan mee. Hou er ook rekening mee dat dit soort koffers redelijk hoog kan gaan op het vlak van de prijs. Weeg steeds prijs en kwaliteit tegenover elkaar af. Dus als u teer materiaal heeft en op zoek bent naar een veilige manier om dat materiaal te verplaatsen overweeg dan zeker de aankoop van een hprc koffer.


Delen