[QAD] Verhuur campers: waar moet je op letten?

Een camper huren is cool!

Altijd al een keer een reis met de camper willen maken? Er gelijk eentje aanschaffen is waarschijnlijk voor weinigen weggelegd, het is een erg dure hobby namelijk. Het alternatief is, om een camper te huren. Je kunt een camper huren van een bedrijf of via bijvoorbeeld Marktplaats van een particulier, wat een voordelige optie kan zijn. De laatste jaren is het kamperen met een camper, steeds populairder geworden. Op het moment dat je thuis de camper instapt, ervaar je gelijk het ultieme vakantiegevoel. De reis naar je bestemming is op deze manier onderdeel van de vakantie, in plaats van noodzakelijk kwaad. Je passagiers mogen volgens de wet ook gewoon achterin zitten en kunnen daar lekker chillen of zelfs gebruik maken van het toilet.

Onderzoek welke camper je huurt

Als je een camper gaat huren, moet je van tevoren op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Inventariseer goed hoeveel ruimte je nodig hebt. De kleinste campers zijn de zogenaamde bus campers. Het voordeel van deze campers is dat je gemakkelijk nog even het dorp in rijdt en hij in een normale parkeerplaats past. Als je meer slaapplaatsen nodig hebt, kies je voor een bijzettent of een groter model camper. Uiteraard zijn er natuurlijk nog veel meer keuzes. Bijvoorbeeld het comfort zoals airco, stuurbekrachtiging en cruisecontrol. Alhoewel deze zaken bij de meeste verhuurde campers standaard zullen zijn. Denk ook aan de aanwezigheid van een keukentje, inclusief koelkast en gasstel. Ook kan het handig zijn als er zonnepanelen opzitten. Je kunt dan helemaal onafhankelijk kamperen, op elke willekeurige plek. Vraag ook naar het verbruik van de camper en of hij is toegelaten in milieuzones!

Twijfel je nog om een camper te huren?

Een camper huren geeft je vrijheid, je bent immers onderweg met je 'huis'. Is het geen lekker weer of valt de bestemming tegen dan rijd je gewoon door naar een betere plek. Wil je die heerlijke kaas, drop en chocoladevlokken van thuis meenemen? Ruimte genoeg. Je kunt de camper inrichten met alles wat maar je nodig hebt. Als je dorstig bent tijdens het rijden, vraag je gewoon of je vriendin een koud blikje cola uit de koelkast pakt. Geniet volop van je vakantie, kom je er vandaag niet, dan misschien morgen ook niet... Het grootste voordeel van de camper huren is dus dat je nergens aan vast zit. Je zit niet vast aan dat ene hotel, waar je na 5 dagen de nabijgelegen straatjes en restaurantjes ongeveer uit je hoofd kent. Met de camper beleef en zie je veel meer.

Voor meer informatie spreek met Kampeercentrum de Jong.


Delen