Je motorboot verkopen: zo doe je dat snel en slim!

Door de groeiende welvaart van de afgelopen jaren, en ook omdat door corona veel attracties dicht zijn, besluiten veel mensen om met het geld dat ze over hebben een mooie motorboot aan te schaffen. Want wat is er leuker dan met je eigen gemotoriseerde boot lekker te gaan varen, samen natuurgebieden te ontdekken of je boot gebruiken voor leuke vaarvakanties? Heb je een eigen motorboot die je niet meer gebruikt, dan kun je deze door de grote vraag naar motorboten snel en tegen een mooie prijs verkopen. Maar om snel en slim je motorboot te verkopen, moet je je wel goed voorbereiden op de verkoop van je vaartuig. Hoe je dat doordacht aanpakt, lees je in dit artikel met tips over hoe je het beste je motorboot voor een mooie prijs kunt verkopen.

Je motorboot verkopen begint met zorgen dat deze in een goede staat is

Het verkopen van een motorboot begint met het verhelpen van kleine defecten, schade en lelijkheden. Wil je je motorboot verkopen op korte termijn en daarvoor een mooi geldbedrag ontvangen, dan is het zaak om eventuele gegadigden goede kwaliteit aan te bieden. Zo moet de motor van de boot die je gaat verkopen natuurlijk vlekkeloos lopen. Verder is het belangrijk dat allerlei elektrische apparatuur in de stuurhut, maar ook zaken als de verlichting, een koelkast en soortgelijke apparaten het perfect doen.
Maak je motorboot verder grondig schoon. Modder moet van de buitenkant van de boot af, terwijl op de boot ook een reinigingsbeurt nodig is. Heb je een kajuit, zorg dan dat deze fris ruikt en volledig stofvrij is. Potentiële kopers letten op dit soort details en kunnen af kan als je motorboot onvoldoende schoon en/of te weinig hygiënisch is.

De prijs bepalen en je boot te koop zetten

Doe goed vooraf onderzoek wat een goede vraagprijs voor jouw motorboot is. Dit kun je doen door online of offline vergelijkbare motorboten te zoeken van hetzelfde merk en bouwjaar en dan te kijken wat diegene qua prijs vraagt. Wil je je boot snel verkopen, dan helpt het om je motorschip qua prijs scherp in de markt te zetten. Timing is hierbij ook belangrijk. Met name enkele manden voor het zomerseizoen je motorboot te koop zetten of direct na het vaarseizoen, blijken goede momenten te zijn om je vaartuig snel te kunnen verkopen. Ten slotte is het natuurlijk belangrijk dat je meerdere kanalen inzet voor de promotie van je motorboot. Denk aan online verkoopkanalen voor boten, algemene verkoopsites en natuurlijk via havens bij jou in de regio. Alvast een goede verkoop en mooie opbrengst toegewenst!

 


Delen